In 1962 se constituie la Brasov o intreprindere ale carei activitate principala se afla in domeniul imbunataririlor funciare. Pana in 1991, aceata companie s-a regasit sub diverse denumiri ca ORPOT, DRIFOT, OIF, OIFPCA, IUTIFPEC, IELIF, IEELIF – Brasov. In anul 1991, din fostul IEELIF Brasov se constituie S.C. Tara Barsei SA, cu activitatea de proiectare si executie a lucrarilor de imbunatariri funciare, prin preluarea pe baza de protocol a personalului, activelor si dotarilor existente la acea data.

Atat inainte de 1991 cat si dupa 1991 s-au executat lucrari specifice si cu personal calificat, care s-au concretizat atat in efectuarea studiilor de teren si elaborarea documentatiilor tehnico-economice, cat si in executarea lucrarilor de imbunatatiri funciare, ale caror beneficiari au fost cu precadere Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Directia Agricola si Dezvoltare Rurala din judetele Brasov si Covasna.

In afara acestei categorii S.C. Tara Barsei SA Brasov si-a diversificat productia, executand in general lucrari de constructii cu precadere lucrari de imbunatatiri funciare, amenajare platforme precum si lucrari de alimentare cu apa, canalizari si constructii edilitare.

Ca activitati auxiliare S.C. Tara Barsei SA Brasov inchiriaza utilaje terasiere (bulldozere, buldoexcavatoare, excavatoare, dragline, cilindri compactori) precum si mijloace de transport.